ترکیه به تازگی اولین زیردریایی پیشرفته خود، به نام «TCG Piri Reis»، را به آب انداخت. زیردریایی پیشرفته ترکیه، که به فناوری سامانه رانش مستقل از هوا (AIP) مجهز است، نخستین نمونه از شش زیردریایی برنامهریزی شده در این پروژه به شمار میآید. این اقدام به عنوان یک نقطه عطف مهم در تواناییهای نیروی دریایی ترکیه محسوب میشود و قرار است زیردریاییهای بعدی تا سال ۲۰۲۹ به خدمت درآیند.
آغاز پروژه زیردریایی پیشرفته ترکیه
پروژه ساخت این زیردریاییها در ترکیه با همکاری شرکت آلمانی «تیسنکروپ» آغاز شده و به هدف تقویت صنعت دفاعی ترکیه راهاندازی شده است. در مراسم به آب انداختن زیردریایی پیشرفته ترکیه «TCG Piri Reis» که روز شنبه در پایگاه دریایی آکساز نزدیک مارماریس برگزار شد، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، یاشار گولر، وزیر دفاع، و دیگر مقامات عالیرتبه کشور حضور داشتند.
ویژگیهای زیردریایی پیشرفته ترکیه
اردوغان در سخنرانی خود اعلام کرد که این زیردریایی، اولین نمونه از زیردریاییهای کشور است که به شش سیستم محرکه مستقل از هوا مجهز شده و تاکنون بیش از ۳۸۰ آزمایش موفقیتآمیز بر روی آن انجام شده است. ترکیه قصد دارد تا شش زیردریایی کلاس «Reis» را بسازد، و زیردریایی دوم نیز به تازگی آزمایشهای دریایی خود را آغاز کرده است.
تأثیرات طراحی و همکاریهای بینالمللی
ساخت این زیردریاییها به کمکهای قابل توجه کشور آلمان وابسته است. ترکیه در سال ۲۰۰۸ شرکت کشتیسازی تیسنکروپ آلمان را برای طراحی و تأمین نیاز خود به زیردریاییهای جدید انتخاب کرد و قراردادی به ارزش ۲.۵ میلیارد یورو برای ساخت شش زیردریایی با این شرکت امضا شد.
این تحولات تنها چند ماه پس از معرفی آخرین پیشرفتهای کشتیهای آینده ترکیه، از جمله وظایف دومین ناو هواپیمابر، صورت گرفته است. با اینکه ترکیه هنوز زیردریاییها و ناوهای هواپیمابر با قدرت هستهای ندارد، اما تلاش میکند تا بهترین گزینههای موجود را برای تجهیز نیروی دریایی خود بهدست آورد.