کره جنوبی باز هم صحنه موافقان و مخالفان دولت شد!

کره جنوبی باز هم صحنه موافقان و مخالفان دولت شد!

کره جنوبی
Email
Facebook
LinkedIn
Threads
Telegram
X

رئیس‌جمهور یون سوک یئول شامگاه سه‌شنبه وضعیت فوق‌العاده اعلام کرد؛ اقدامی که مردم کره جنوبی را شوکه و منجر به تلاش کوتاه‌مدتی از سوی نیروهای نظامی برای ورود به پارلمان شد. در حالی که نمایندگان و معترضان به سرعت مخالفت خود را با این چالش جدی به دموکراسی کشور از دهه ۱۹۸۰ تاکنون اعلام کردند.

پارلمان کره جنوبی علیه اعلام وضعیت فوق‌العاده

به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، رئیس پارلمان اعلامیه وضعیت فوق‌العاده را باطل اعلام کرد و نمایندگان صبح چهارشنبه به رد این اقدام رای دادند. این اقدام یون، که او آن را علیه مخالفان سیاسی خود دانست، حتی با مخالفت رهبر حزب خودش، هان دونگ-هون، روبه‌رو شد.

تصاویر زنده تلویزیونی نشان می‌داد نیروهای نظامی کره جنوبی مجهز به کلاه‌خود که ظاهرا برای اجرای وضعیت فوق‌العاده مامور شدند، تلاش می‌کنند وارد ساختمان پارلمان شوند. در حالی که کارکنان پارلمان با استفاده از کپسول‌های آتش‌نشانی در تلاش بودند تا آن‌ها را عقب برانند.

یون سه‌شنبه شب گفت که احزاب مخالف، روند پارلمانی را به گروگان گرفته‌اند. او متعهد شد که نیروهای بی‌شرم ضدکشور طرفدار کره شمالی را نابود کند و گفت چاره‌ای جز اتخاذ این اقدام برای حفظ نظم قانون اساسی کره جنوبی نداشته است. بلافاصله پس از اعلام این تصمیم از طریق تلویزیون، مردم بیرون از ساختمان پارلمان تجمع کردند و برخی فریاد می‌زدند وضعیت اضطراری را لغو کنید! دیگران فریاد می‌زدند یون سوک یئول را بازداشت کنید!

ارتش اعلام کرد فعالیت‌های پارلمان و احزاب سیاسی ممنوع خواهد بود و رسانه‌ها و ناشران تحت کنترل فرماندهی وضعیت فوق‌العاده قرار خواهند گرفت. یون هیچ تهدید خاصی از سوی کره شمالی مسلح به سلاح هسته‌ای ذکر نکرد و تمرکز خود را بر مخالفان داخلی گذاشت. این اولین بار از سال ۱۹۸۰ است که وضعیت فوق‌العاده در کره جنوبی اعلام می‌شود.

واکنش داخلی و بین‌المللی به تصمیم جنجالی یون سوک یئول

کره جنوبی در اوایل تاریخ خود رهبران استبدادی متعددی داشته است، اما از دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک کشور دموکراتیک شناخته می‌شود. واحد پول کره جنوبی (وون) در برابر دلار آمریکا به شدت افت و یک مقام بانک مرکزی اعلام کرد که در حال آماده‌سازی اقدامات برای تثبیت بازار در صورت نیاز است. سخنگوی وزیر دارایی، چوی سانگ-موک، گفت که او یک نشست اضطراری با مقامات ارشد اقتصادی برگزار خواهد کرد.

رئیس‌جمهور پیشین، مون جه-این از حزب دموکراتیک، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که دموکراسی کشور در بحران است. او گفت که امیدوارم مجلس ملی به سرعت برای محافظت از دموکراسی ما اقدام کند. او همچنین افزود که از مردم می‌خواهم برای حفظ و نجات دموکراسی متحد شوند و به مجلس کمک کنند تا به فعالیت عادی خود بازگردد.

براساس اعلام سخنگوی کاخ سفید، ایالات متحده در تماس با دولت کره جنوبی است و اوضاع را از نزدیک زیر نظر دارد. حدود ۲۸,۵۰۰ سرباز آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند تا از این کشور در برابر تهدیدات کره شمالی محافظت کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *