چین و ایالات متحده روز دوشنبه در لندن مذاکرات تجاری برگزار می‌کنند

چین و ایالات متحده روز دوشنبه در لندن مذاکرات تجاری برگزار می‌کنند

چین
Email
Facebook
LinkedIn
Threads
Telegram
X

واشنگتن، ۷ ژوئن (رویترز) – سه تن از دستیاران ارشد رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، روز دوشنبه در لندن با همتایان چینی خود دیدار خواهند کرد. آن‌ها قصد دارند تا درباره حل‌وفصل مناقشه تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان که بازارهای جهانی را در وضعیت اضطراب نگه داشته، گفت‌وگو کنند.

به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، اسکات بسن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی و جمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، نمایندگی آمریکا را در این مذاکرات با چین بر عهده دارند. ترامپ این خبر را در پستی در پلتفرم Truth Social اعلام کرد اما جزئیات بیشتری ارائه نداد.

وزارت امور خارجه چین روز شنبه اعلام کرد که معاون نخست‌وزیر، هه لی‌فِنگ، بین ۸ تا ۱۳ ژوئن در بریتانیا خواهد بود. همچنین در این مدت نخستین نشست مکانیزم مشاوره اقتصادی و تجاری چین و آمریکا برگزار خواهد شد. ترامپ نوشت انتظار می‌رود این نشست با چین بسیار خوب پیش برود.

ترامپ روز پنج‌شنبه در تماسی نادر با رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، گفت‌وگو کرد. این تماس در بحبوحه تنش‌های تجاری و اختلاف بر سر مواد معدنی حیاتی صورت گرفت. ترامپ و شی توافق کردند که به کشور یکدیگر سفر کنند و در این فاصله تیم‌هایشان مذاکرات را ادامه دهند.

 

چین و آمریکا آماده برطرف کردن موانع تجاری!

هر دو کشور تحت فشار هستند تا تنش‌ها را کاهش دهند. در واقع اقتصاد جهانی از سلطه چین بر صادرات مواد معدنی نادر آسیب دید. همچنین سرمایه‌گذاران هم نگران تلاش‌های گسترده ترامپ برای اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از اکثر شرکای تجاری آمریکا هستند.

از سوی دیگر، چین نیز با کاهش عرضه واردات کلیدی از آمریکا، از جمله نرم‌افزارهای طراحی تراشه و قطعات نیروگاه‌های هسته‌ای، مواجه شد. دو کشور در تاریخ ۱۲ مه در ژنو توافقی ۹۰ روزه امضا کردند تا بخشی از تعرفه‌های متقابل چندصددرصدی که از زمان بازگشت ترامپ به ریاست‌جمهوری در ژانویه اعمال شده بود را کاهش دهند.

این توافق اولیه باعث شد بازارهای سهام جهانی شاهد یک رشد گسترده باشند و شاخص‌های آمریکا که پیش‌تر در آستانه یا در محدوده بازار نزولی بودند، بخش زیادی از ضررهای خود را جبران کنند. شاخص S\&P 500 که در پایین‌ترین نقطه خود در اوایل آوریل نزدیک به ۱۸٪ افت کرده بود (پس از اعلام تعرفه‌های گسترده «روز آزادی» از سوی ترامپ)، اکنون تنها حدود ۲٪ با رکورد تاریخی خود در اواسط فوریه فاصله دارد. یک‌سوم پایانی این رشد، پس از آتش‌بس تجاری میان آمریکا و چین در ژنو رخ داد.
با این حال، آن توافق موقت به نگرانی‌های گسترده‌تری که روابط دوجانبه را تحت فشار قرار می‌دهد، نپرداخت. از جمله تجارت غیرقانونی فنتانیل، وضعیت تایوان که تحت حاکمیت دموکراتیک اداره می‌شود و شکایت‌های آمریکا از مدل اقتصادی مبتنی بر صادرات و تحت سلطه دولت چین.

آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *