گروه‌های کرد سوری در برابر تغییر توازن قدرت قرار گرفته‌اند

گروه‌های کرد سوری در برابر تغییر توازن قدرت قرار گرفته‌اند

گروه‌های کرد سوریه
Email
Facebook
LinkedIn
Threads
Telegram
X

با بسیج شدن گروه‌های دشمن تحت حمایت ترکیه علیه آن‌ها در شمال سوریه و حکومتی در دمشق که با آنکارا روابط دوستانه دارد، گروه‌های کرد سوری برای حفظ دستاوردهای سیاسی خود در طی ۱۳ سال جنگ در حال مقابله با مشکلات هستند.

 

گروه‌های کرد سوری در تلاش برای حفظ دستاوردهای جنگی

به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، کردها، تا کنون از معدود برندگان درگیری سوریه بوده‌اند. گروه‌های کرد سوری حدود یک چهارم از کشور را کنترل می‌کنند. همچنین رهبری یک گروه مسلح قدرتمند را بر عهده دارند که متحد کلیدی آمریکا در مقابله با داعش است.

اما توازن قدرت از زمانی که گروه اسلام‌گرای هیئت تحریر الشام این ماه به دمشق حمله و رئیس‌جمهور بشار اسد را سرنگون کرد، علیه آن‌ها تغییر یافت. دو تحلیلگر و یک دیپلمات ارشد غربی به رویترز گفتند:

این تغییر اساسی شرایط را به نفع ترکیه و گروه‌های همسو با آن تغییر داد.

این تغییر در زمانی رخ می‌دهد که تاثیر ترکیه در سوریه عمق بیشتری پیدا می‌کند، در حالی که تغییر دولت در آمریکا پرسش‌هایی درباره مدت حمایت واشنگتن از گروه‌های کرد سوری مطرح کرد. برای ترکیه، این گروه‌های کرد سوری تهدیدی برای امنیت ملی محسوب می‌شوند. آنکارا آن‌ها را به عنوان امتداد حزب کارگران کردستان یا همان PKK می‌داند که از سال ۱۹۸۴ علیه دولت ترکیه شورش کردند. همچنین به عنوان گروهی تروریستی توسط ترکیه، آمریکا و دیگر قدرت‌ها شناخته می‌شوند.

 

سرنگونی اسد و تقویت نفوذ ترکیه

آرون لاند، یک پژوهشگر در اندیشکده Century International مستقر در آمریکا، گفت: 

گروه‌های کرد سوری در مشکل بزرگی گرفتار شده‌اند. توازن به طور اساسی در سوریه به نفع جناح‌های همسو یا تحت حمایت ترکیه تغییر کرده و به نظر می‌رسد ترکیه مصمم است که از این شرایط حداکثر بهره‌برداری را کند.

این تغییر در درگیری‌های جدید برای کنترل شمال دوباره احیا شده‌اند. جایی که گروه‌های مسلح تحت حمایت ترکیه موسوم به ارتش ملی سوریه در برابر نیروهای دموکراتیک سوریه پیشرفت‌های نظامی داشته‌اند. فنار الکیت، یک مقام ارشد در اداره منطقه‌ای تحت رهبری گروه‌های کرد سوری، به رویترز گفت:

سرنگونی اسد، که حزب بعث ملی‌گرای عرب او برای دهه‌ها کردها را سرکوب کردند، فرصتی برای بازسازی کشور پراکنده فراهم آورده‌اند.

او گفت که این اداره آماده گفتگو با ترکیه است، اما درگیری در شمال نشان می‌دهد که آنکارا نیت‌های بسیار بدی دارد. وی افزود که این وضعیت قطعا منطقه را به سمت یک درگیری جدید سوق خواهد داد.

رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، روز جمعه گفت که انتظار دارد دولت‌های خارجی حمایت خود از گروه‌های کرد سوری را پس از سرنگونی اسد متوقف کنند. زیرا آنکارا به دنبال انزوای واحدهای حفاظت مردم، شبه‌نظامیان کرد که محور ائتلاف SDF هستند، است. در پاسخ به سوالات رویترز، یک مقام ترکیه‌ای گفت که ریشه درگیری دیدگاه ترکیه نسبت به منطقه نیست؛ بلکه این است که PKK/YPG یک سازمان تروریستی هستند.

این مقام افزود که عناصر PKK/YPG باید سلاح‌های خود را زمین بگذارند و سوریه را ترک کنند. مازلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک گروه‌های کرد سوریه، در مصاحبه‌ای با رویترز در روز پنجشنبه برای اولین بار حضور نیروهای PKK در سوریه را تایید کرد و گفت که آن‌ها در مبارزه با داعش کمک کرده‌ان. او همچنین ادامه داد در صورت توافق بر سر آتش‌بس کامل با ترکیه، به کشور خود بازخواهند گشت.

آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *