وزیر خارجه آلمان روز سهشنبه اسرائیل را به اقداماتی نامشخص تهدید کرد. او همچنین گفت برلین سلاحهایی را که برای نقض قوانین بشردوستانه استفاده میشوند صادر نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، این اظهارات شدیدترین موضعگیری آلمان علیه اقدامات اسرائیل در غزه تاکنون به شمار میرود. آلمان، همراه با ایالات متحده، مدتها از رفتار اسرائیل پس از حملات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حمایت کرد. حتی با وجود اینکه اسرائیل بهطور فزایندهای در سطح بینالمللی منزوی شد. این چرخش در موضعگیری در حالی صورت میگیرد که اتحادیه اروپا در حال بازنگری در سیاست خود نسبت به اسرائیل است. هنچنین بریتانیا، فرانسه و کانادا هم تهدید به اقدامات ملموس در قبال وضعیت غزه کردهاند.
یوهان وادهفول، وزیر خارجه آلمان، در مصاحبه با شبکه WDR هشدار داد که حمایت تاریخی آلمان از اسرائیل نباید مورد سوءاستفاده قرار گیرد. زیرا حملات هوایی گسترده و کمبود مواد غذایی و دارویی، وضعیت در غزه را «غیرقابل تحمل» کردهاند.
غزه عامل اختلاف جدید بین غزه و آلمان!
پیشتر، فریدریش مرتز در یک کنفرانس مطبوعاتی در فنلاند اعلام کرد که حملات هوایی به غزه دیگر با نیاز به مبارزه با حماس توجیهپذیر نیست و «قابل درک» نمیباشد. اگرچه این تغییر لحن به معنای قطع کامل روابط نیست، اما در کشوری که رهبری آن بر اساس سیاست «مسئولیت ویژه» نسبت به اسرائیل تغییری قابل توجه محسوب میشود.
این تغییر همچنین بازتابی از تحول گستردهتر در افکار عمومی آلمان است. وادهفول گفت که مبارزه قاطع ما با یهودستیزی و حمایت کامل ما از حق موجودیت و امنیت دولت اسرائیل، نباید در خدمت درگیری و جنگی که اکنون در نوار غزه جریان دارد، قرار گیرد.
او افزود که ما اکنون در نقطهای هستیم که باید خیلی با دقت درباره گامهای بعدی فکر کنیم؛ بدون اینکه جزئیات بیشتری ارائه دهد. وی تصریح کرد که هر جا خطری برای آسیب دیدن ببینیم، مسلما مداخله خواهیم کرد. همچنین قطعا سلاحهایی را که ممکن است موجب آسیب بیشتر شود، تأمین نخواهیم کرد. او افزود که در حال حاضر هیچ سفارش جدیدی برای ارسال سلاح در دست بررسی نیست.
این تغییر موضع دولت پس از آن رخ داده که حزب سوسیالدموکرات، شریک کوچکتر در ائتلاف حاکم، خواستار توقف صادرات سلاح به اسرائیل شده و هشدار دادهاند که در غیر این صورت، آلمان ممکن است در جنایات جنگی شریک دانسته شود.