کانال پاناما؛ ترامپ تهدید به بازپس‌گیری کرد!

کانال پاناما؛ ترامپ تهدید به بازپس‌گیری کرد!

کانال پاناما
Email
Facebook
LinkedIn
Threads
Telegram
X

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، تهدید کرد که کنترل کانال پاناما را دوباره در اختیار آمریکا قرار خواهد داد. او پاناما را متهم به دریافت هزینه‌های بیش از حد برای استفاده از این گذرگاه مهم آمریکای مرکزی کرد که کشتی‌ها را قادر می‌سازد بین اقیانوس آرام و اطلس تردد کنند.

 

ترامپ تهدید به بازپس‌گیری کانال پاناما در صورت عدم توافق کرد

به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، ترامپ در یک پست شبانه در شبکه اجتماعی تروث سوشال هشدار داد که اجازه نخواهد داد کانال پاناما به دست‌های اشتباه بیفتد. او همچنین به طور ضمنی به نفوذ احتمالی چین در این منطقه اشاره کرد و نوشت که کانال پاناما نباید تحت مدیریت چین باشد.

چین کنترل یا مدیریت کانال را در دست ندارد. با این حال، یک شرکت زیرمجموعه هلدینگ CK Hutchison مستقر در هنگ‌کنگ مدت‌هاست که دو بندر واقع در ورودی‌های کارائیب و اقیانوس آرام کانال را مدیریت می‌کند.

این اظهارات ترامپ نمونه‌ای نادر از سخنان یک رهبر آمریکایی بود که نشان می‌دهد می‌تواند کشوری مستقل را برای واگذاری قلمرو تحت فشار قرار دهد. این اظهارات همچنین بیانگر تغییری احتمالی در دیپلماسی آمریکا تحت ریاست ترامپ است که پیش‌تر هم از تهدید متحدان و استفاده از لحن تند در مواجهه با دیگر کشورها ابایی نداشت.

 

اختلاف آمریکا و پاناما بر سر هزینه‌ها

ترامپ در پست خود نوشت: 

هزینه‌هایی که پاناما دریافت می‌کند مضحک است، به‌ویژه با در نظر گرفتن سخاوت فوق‌العاده‌ای که آمریکا به پاناما نشان داد. این کانال به نفع دیگران داده نشد، بلکه تنها به عنوان نشانه‌ای از همکاری بین ما و پاناما بود. اگر اصول اخلاقی و قانونی این اقدام سخاوتمندانه رعایت نشود، ما خواستار بازگشت کامل و بدون قید و شرط کانال پاناما خواهیم شد.

سفارت پاناما در واشنگتن به درخواست برای اظهار نظر پاسخی نداد. با این حال، چندین سیاستمدار پانامایی در شبکه‌های اجتماعی به سخنان ترامپ واکنش نشان دادند و از دولت خواستند که از کانال دفاع کند. گریس هرناندز، نماینده حزب مخالف MOCA، در شبکه اجتماعی X نوشت که دولت وظیفه دارد از خودمختاری ما به عنوان یک کشور مستقل دفاع کند. دیپلماسی نیازمند پایداری در برابر این اظهارات تاسف‌بار است.

ایالات متحده بخش عمده‌ای از کانال را ساخت و برای دهه‌ها قلمرو اطراف آن را اداره کرد. اما ایالات متحده و پاناما در سال ۱۹۷۷ توافق‌نامه‌هایی امضا کردند که زمینه را برای بازگشت کامل کنترل کانال به پاناما فراهم کردند. ایالات متحده در سال ۱۹۹۹ و پس از دوره‌ای از مدیریت مشترک، کنترل کانال را به پاناما واگذار کرد.  

این گذرگاه آبی که سالانه تا ۱۴ هزار کشتی از آن عبور می‌کنند، ۲.۵ درصد از تجارت دریایی جهانی را شامل می‌شود و برای واردات خودروها و کالاهای تجاری از آسیا به آمریکا و همچنین صادرات کالاهایی مانند گاز طبیعی مایع از آمریکا اهمیت حیاتی دارد.

مشخص نیست ترامپ چگونه قصد دارد کنترل کانال را بازپس بگیرد و در صورت تصمیم‌گیری برای این اقدام، هیچ امکان قانونی تحت قوانین بین‌المللی برای او وجود ندارد. این اولین بار نیست که ترامپ به طور علنی به گسترش قلمرو آمریکا فکر می‌کند.

در هفته‌های اخیر، او بارها از ایده تبدیل کانادا به یکی از ایالت‌های آمریکا صحبت کرد. اگرچه مشخص نیست چقدر در این موضوع جدی است. در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، ترامپ علاقه خود را به خرید گرینلند، منطقه‌ای خودمختار از دانمارک، ابراز کرد. او قبل از هرگونه گفت‌وگویی به طور علنی با پاسخ منفی مقامات دانمارک رو به رو شد.

آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *