رئیس‌جمهور کره جنوبی ممنوع الخروج شد!

رئیس‌جمهور کره جنوبی ممنوع الخروج شد!

رئیس‌جمهور کره جنوبی
Email
Facebook
LinkedIn
Threads
Telegram
X

رئیس‌جمهور کره جنوبی، یون سوک یول، به دلیل تلاش ناموفق برای اعمال حکومت نظامی، از خروج از کشور منع شد. یک مقام وزارت دادگستری روز دوشنبه اعلام کرد که در میان افزایش درخواست‌ها برای کناره‌گیری او و تشدید بحران رهبری، این تصمیم اتخاذ شد.

 

بحران‌های سیاسی و ممنوع الخروجی رئیس‌جمهور کره جنوبی

به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، یون بابت این تلاش ناکام عذرخواهی کرد و گفت سرنوشت سیاسی و قانونی خود را به حزب حاکم قدرت مردم (PPP) واگذار می‌کند. البته او استعفا نداد. طبق گزارش رسانه‌های محلی، او اکنون موضوع تحقیقات جنایی است.

روز دوشنبه، وزارت دفاع اعلام کرد که رئیس‌جمهور کره جنوبی همچنان به‌طور قانونی فرمانده کل قواست، اما نارضایتی فزاینده بین افسران ارشد نظامی از او، قدرتش را زیر سؤال می‌برد. اوه دونگ-وون، رئیس دفتر تحقیقات فساد برای مقامات بلندپایه، در یک جلسه پارلمان گفت که او، یون را از سفر خارجی منع کرد.

یک مقام وزارت دادگستری به نام بائه سانگ-آپ نیز به این کمیته اعلام کرد که دستور ممنوعیت سفر هم اجرا شد. این کمیته که در سال ۲۰۲۱ تشکیل شد، وظیفه تحقیق درباره مقامات بلندپایه از جمله رئیس‌جمهور کره جنوبی و اعضای خانواده او را دارد. البته این کمیته اختیار قانونی برای صدور پیگرد برای رئیس‌جمهور را ندارد و به‌جای آن، قانونا باید موضوع را به دفتر دادستانی ارجاع دهد.

 

تلاش ناموفق برای حکومت نظامی، یون را به آستانه استیضاح کشاند

اگرچه رئیس‌جمهور کره جنوبی در روز شنبه از رای‌گیری برای استیضاح در پارلمان جان سالم به در برد، اما تصمیم حزب او برای واگذاری اختیارات ریاست‌جمهوری به نخست‌وزیر، این متحد کلیدی آمریکا را با بحران قانون اساسی مواجه می‌کند.
یون درخواست‌ها برای استعفا، از جمله برخی از سوی اعضای حزب خودش، را رد کرد. با این حال، آینده او در آخر هفته نامشخص‌تر شد. دقیقا در زمانی که خبرگزاری یونهاپ گزارش داد که رئیس‌جمهور کره جنوبی به اتهام خیانت تحت تحقیقات جنایی قرار خواهد گرفت.
دادستان‌ها روز یکشنبه وزیر دفاع پیشین، کیم یونگ-هیون، را به دلیل نقش ادعایی‌اش در اعلام حکومت نظامی در ۳ دسامبر بازداشت کردند. یون در ۳ دسامبر به ارتش اختیارات اضطراری گسترده‌ای داد تا به گفته او، نیروهای ضد دولتی و مخالفان سیاسی را سرکوب کنند. اما شش ساعت بعد و پس از رای پارلمان به مخالفت با این فرمان، دستور خود را لغو کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *