استخراج غیرقانونی طلا در قلمرو یانومامی پایان یافت

استخراج غیرقانونی طلا در قلمرو یانومامی پایان یافت

استخراج غیرقانونی طلا
Email
Facebook
LinkedIn
Threads
Telegram
X

مقامات برزیل اعلام کردند که بحران استخراج غیرقانونی طلا که هزاران معدنچی بی‌قانونی را به قلمرو یانومامی در جنگل‌های آمازون کشانده بود و موجب بحران انسانی ناشی از بیماری و سوءتغذیه شده بود، به طور مؤثر مهار شده است. نیلتون توبینو، مسئول عملیات، گفت که یانومامی، بزرگترین گروه بومی جنوب آمریکا که در انزوا زندگی می‌کنند، اکنون به سبک زندگی عادی خود بازگشته‌اند و به فعالیت‌هایی مانند کشاورزی و شکار مشغول هستند.

 

اقدامات دولت و تأثیرات آن

توبینو اداره دولتی را که رئیس‌جمهور لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا برای هماهنگی اقدامات پلیس، نیروهای نظامی، مأموران محیط زیست و کارکنان بهداشت در قلمرویی به اندازه پرتغال در آمازون تأسیس کرده، هدایت می‌کند. در این منطقه، ۲۷,۰۰۰ نفر از یانومامی زندگی می‌کنند. او افزود: “ما شاهدیم که بسیاری از آن‌ها دوباره به فعالیت‌های سنتی خود مانند شنا کردن در رودخانه‌ها و شکار مشغول شده‌اند و همچنین زمین‌هایی برای کشت غذا آماده می‌کنند.”

 

عملیات‌های موفق در مقابله با استخراج غیرقانونی طلا

از ماه مارس، نیروهای ارتش و نیروی دریایی به همراه آژانس‌های حفاظت محیط زیست و بومیان، عملیات‌های متعددی را برای نابودی کمپ‌های استخراج غیرقانونی طلا و مناطق اکتشافی اجرا کرده‌اند. آن‌ها ۴۲ باند فرودگاه غیرقانونی، ۱۸ هواپیما، ۹۲,۰۰۰ لیتر دیزل، ۴۵ بارج لایروبی، ۷۰۰ پمپ و ۹۰ آنتن استارلینک را نابود کرده و یک رادار برای نظارت بر هواپیماهای غیرقانونی نصب کرده‌اند.

 

بهبود وضعیت بهداشتی و چالش‌های باقی‌مانده

توبینو گفت که مرگ‌ها ناشی از مالاریا که توسط معدنچیان به منطقه آورده شده بود کاهش یافته و سوءتغذیه با بسته‌های غذایی دولتی کنترل شده است. دولت همچنین مراکز بهداشتی را بازگشایی کرده و برنامه‌ریزی برای ساخت یک بیمارستان در سوروسوکو، روستای دورافتاده نزدیک مرز ونزوئلا، دارد. با این حال، جونیور هکوراری، رئیس شورای بهداشت یانومامی (کوندیسی)، اظهار داشت که استخراج غیرقانونی طلا همچنان بر توانایی آن‌ها در تأمین غذا تأثیر گذاشته و آب‌های رودخانه‌ها آلوده به جیوه شده است.

 

ادامه عملیات برای بستن خط تأمین و پایان دادن به استخراج غیرقانونی طلا

مدتی پس از تصدی ریاست‌جمهوری، لولا در فوریه ۲۰۲۳ عملیاتی وسیع را برای اخراج حدود ۲۵,۰۰۰ معدنچی طلا از قلمرو یانومامی آغاز کرد. این اقدام موفق به اخراج ۸۰٪ از معدنچیان شد، اما پس از خروج نیروهای نظامی، برخی معدنچیان دوباره به منطقه بازگشتند. توبینو افزود که تعداد معدنچیان باقی‌مانده هنوز ناشناخته است، اما عملیات‌های امسال به طور قابل توجهی حضور آن‌ها را کاهش داده و بیش از نیمی از مناطق اکتشاف طلا را نابود کرده است. تلاش‌ها برای بستن خط تأمین، از جمله تأمین سوخت و غذا و خرید زره‌های طلا، همچنان ادامه دارد.

آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *