طبق گزارش بانک مرکزی، از ابتدای فروردین ماه تا ۲۱ شهریور، مجموعاً ۳۱ میلیارد و ۷۲ میلیون دلار ارز برای تأمین ارز واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، و واردات در مقابل صادرات تأمین شده است. همچنین بخشی از این ارز به خدمات و صنایع مختلف تخصیص یافته است.
تأمین ارز برای کالاهای اساسی و دارو
در این بازه، برای واردات کالاهای اساسی و دارو، ۶ میلیارد و ۷۰۸ میلیون دلار تخصیص یافته که از این میزان، ۵ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار برای محصولات کشاورزی از جمله گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی اختصاص یافته است. همچنین ۱ میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی با هدف تأمین ارز واردات در این حوزهها تأمین شده است. این ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان بهمنظور حمایت از مصرفکنندگان و کنترل قیمتها ارائه شده است.
تأمین ارز برای کالاهای تجاری و بازرگانی
علاوه بر کالاهای اساسی و دارو، بانک مرکزی برای کالاهای تجاری و بازرگانی نیز ۱۶ میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار ارز تخصیص داده است. تأمین ارز واردات برای واردات در مقابل صادرات نیز ۶ میلیارد و ۸۵۳ میلیون دلار از این بودجه را به خود اختصاص داده است.
تأمین ارز برای صنایع مختلف
بانک مرکزی در این بازه زمانی به صنایع حملونقل و خودرو ۲ میلیارد و ۴۲۹ میلیون دلار، صنایع معدنی ۱ میلیارد و ۷۸۷ میلیون دلار، ماشینآلات و تجهیزات تولید ۱ میلیارد و ۵۶۳ میلیون دلار، صنایع شیمیایی و پلیمری ۱ میلیارد و ۷۱۱ میلیون دلار، و صنایع برق و الکترونیک ۲ میلیارد و ۴۰ میلیون دلار تأمین ارز واردات اختصاص داده است. سایر صنایع نیز مجموعاً ۶ میلیارد و ۳۴۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱ میلیارد و ۶۳۹ میلیون دلار ارز توافقی دریافت کردهاند.
نرخ ارز در بازار
میانگین نرخ ارز در یکماهه منتهی به ۲۱ شهریور برای دلار ۴۲ هزار و ۷۳۴ تومان و برای یورو ۴۷ هزار و ۱۲۰ تومان اعلام شده است. در روز ۲۱ شهریور نیز نرخ دلار ۴۹ هزار و ۳۸۴ تومان و یورو ۵۴ هزار و ۴۵۲ تومان در تالار اسکناس مرکز مبادله ایران مبادله شده است.