طوفان چیدو در مایوت شاید تا صدها کشته داشته باشد

طوفان چیدو در مایوت شاید تا صدها کشته داشته باشد

طوفان چیدو
Email
Facebook
LinkedIn
Threads
Telegram
X

یک مقام ارشد محلی فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد که ممکن است صدها یا حتی هزاران نفر، در اثر چیدو طوفان نزدیک به یک قرن اخیر که به مجمع‌الجزایر مایوت در اقیانوس هند برخورد کرد، کشته شوند.

 

طوفان چیدو در مایوت؛ صدها کشته و خسارات گسترده

به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، فرانسوا-زاویه بیووویل، فرماندار مایوت، در مصاحبه با شبکه محلی Mayotte La 1ere گفت: 

من فکر می‌کنم که قطعا صدها نفر خواهند بود، شاید به هزار نفر برسیم، یا حتی بیشتر از این تعداد.

وزارت کشور فرانسه در پاسخ به پرسشی درباره شمار قربانیان طوفان چیدو اعلام کرد که حساب کردن همه قربانیان این طوفان در مایوت دشوار خواهد بود و در این مرحله امکان تعیین رقم دقیق وجود ندارد. طبق اعلام هواشناسی فرانسه، طوفان چیدو شبانه به مایوت رسید و با بادهایی با سرعت بیش از ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت باعث تخریب خانه‌ها، ساختمان‌های دولتی و بیمارستان شد. طوفان چیدو قوی‌ترین طوفانی بود که در بیش از ۹۰ سال گذشته به این جزایر برخورد کرد.

رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، در بیانیه‌ای گفت: 

افکار من با هم‌وطنانمان در مایوت است که ساعاتی وحشتناک را پشت سر گذاشته‌اند و برخی از آن‌ها همه چیز، حتی جان خود را از دست داده‌اند.

تصاویر هوایی که توسط ژاندارمری فرانسه منتشر شد، خرابی صدها خانه‌ موقتی را در تپه‌های یکی از جزایر مایوت به دلیل طوفان چیدو نشان می‌دهد. این جزایر مدت‌ها به دلیل مهاجرت غیرقانونی از مجمع‌الجزایر کومور، مورد توجه قرار داشت.

رسانه‌های محلی هم تصاویری منتشر کردند که در آن مادری یک گهواره نوزاد را در راهرو سیلابی بیمارستان مایوت حمل می‌کرد. قایق‌های پلیس واژگون در ساحل قابل رویت بودند و درختان نارگیل، سقف بسیاری از ساختمان‌ها را نابود کرد.

در دهه‌های اخیر، هزاران نفر تلاش کرده‌اند از مجمع‌الجزایر کومور، که در سواحل شرق آفریقا قرار دارد، به مایوت که سطح زندگی بالاتری دارد و به سیستم رفاهی فرانسه دسترسی دارد، مهاجرت کنند. بر اساس گزارش وزارت کشور فرانسه، بیش از ۱۰۰ هزار مهاجر بدون مدارک قانونی در مایوت زندگی می‌کنند.

 

جان هزاران نفر در خطر است؛ فرانسه در حالت آماده‌باش

مقامات اعلام کردند که پس از طوفان چیدو، تعیین دقیق تعداد کشته‌ها دشوار بود و نگرانی‌هایی در مورد دسترسی به غذا، آب و بهداشت وجود داشت. یکی از مقامات وزارت کشور فرانسه گفت: 

شمارش تلفات پیچیده خواهد بود، زیرا مایوت سرزمینی مسلمان‌نشین است و اجساد در عرض ۲۴ ساعت به خاک سپرده می‌شوند.

مایوت که تقریبا ۸ هزار کیلومتر از پاریس فاصله دارد و چهار روز طول می‌کشد تا از طریق دریا به آنجا رسید، به‌طور قابل‌توجهی فقیرتر از بقیه فرانسه است و دهه‌ها با خشونت‌های گروهی و ناآرامی‌های اجتماعی دست‌وپنجه نرم کرد.

بیش از سه‌چهارم جمعیت مایوت زیر خط فقر فرانسه زندگی می‌کنند. همچنین کمبود آب در اوایل سال جاری تنش‌ها را در این منطقه تشدید کرد. دولت اعلام کرد که یک پل هوایی از جزیره رئونیون، یکی دیگر از سرزمین‌های فرادریایی فرانسه در سمت دیگر ماداگاسکار، برقرار خواهد شد. این فاجعه اولین چالش پیش روی نخست‌وزیر فرانسوا بایرو است که چند روز پس از انتصاب توسط مکرون و در پی فروپاشی دولت قبلی، این سمت را بر عهده گرفت.

طوفان چیدو روز یکشنبه به شمال موزامبیک هم رسید، اما تاثیر کامل آن هنوز مشخص نیست. شرکت نظارت بر اینترنت NetBlocks در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که باران شدید و باد به زیرساخت‌های برق و مخابرات آسیب رساند.

در کومور، مقامات اعلام کردند که دو نفر به‌طور جزئی مجروح شدند، ۲۴ نفر آواره شدند و ۲۱ خانه تخریب شد. فرانسه در سال ۱۸۴۳ مایوت را مستعمره و در سال ۱۹۰۴ کل مجمع‌الجزایر، از جمله کومور، را ضمیمه خود کرد.

در همه‌پرسی سال ۱۹۷۴، ۹۵ درصد از رای‌دهندگان به جدایی از فرانسه رای دادند. اما ۶۳ درصد در مایوت خواستار باقی ماندن تحت حاکمیت فرانسه بودند. جزایر گراند کومور، آنژوان و موهلی در سال ۱۹۷۵ اعلام استقلال کردند.

آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *