هزاران حامی معترض عمران خان، نخستوزیر سابق پاکستان که در زندان به سر میبرد، روز سهشنبه به پایتخت به شدت محافظتشده این کشور یورش بردند و خواستار آزادی وی شدند.
درگیریهای خونین در پاکستان
به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، در جریان درگیری بین نیروهای امنیتی و معترضان، که توسط همسر عمران خان هدایت میشدند، دستکم شش نفر، از جمله چهار سرباز شبهنظامی، کشته شدند. معترضان تا نزدیکی منطقه قرمز بسیار محافظتشده شهر پیش رفتند، اما صدها نیروی امنیتی آنها را در نهایت عقب راندند.
منطقه قرمز که توسط نیروهای ارتش محافظت میشود، محل قرارگیری مهمترین ساختمانها و دفاتر کشور، از جمله پارلمان و سفارتخانههای خارجی است. حزب عمران خان، اعلام کرد قصد دارد تا زمان آزادی خان در منطقه قرمز تحصن کند. خان از اوت سال گذشته در زندان به سر میبرد.
وزیر کشور پاکستان، محسن نقوی، در گفتگو با خبرنگاران هرگونه مذاکره با معترضان را رد کرد. نخستوزیر شهباز شریف، معترضان را مسئول مرگ سربازان دانست و آنها را متهم کرد که با کاروانی از وسایل نقلیه به نیروهای شبهنظامی حمله کردهاند.
زلفی بخاری، سخنگوی حزب عمران خان، اعلام کرد:
در این درگیریها دو معترض هم کشته و ۳۰ نفر زخمی شدهاند. یکی از معترضان بر اثر شلیک گلوله و دیگری بر اثر تصادف خودرو کشته شدهاند.
مقامات به درخواست تایید این اطلاعات پاسخ ندادند و رویترز هم نتوانست بهطور مستقل این اطلاعات را تایید کند.
واکنش دولت و معترضان به خشونتهای اخیر
شهباز شریف در بیانیهای گفت:
این یک اعتراض مسالمتآمیز نیست؛ این افراطگرایی است و تلاشی برای دستیابی به اهداف شوم سیاسی به حساب میآید. این خشونت نیروهای اجرای قانون را به بالاترین حد صبر رسانده است.
سازمان عفو بینالملل از دولت پاکستان خواست حقوق معترضان را بهطور کامل رعایت کرده و فورا دستور شلیک به محض مشاهده را که به نیروهای نظامی اختیارات بیش از حد میدهد، لغو کند. عمران خان، ۷۲ ساله، از زندان در پستی در شبکه اجتماعی X، به حامیان خود گفت که تا آخرین لحظه مبارزه کنند. وی اظهار داشت:
ما تا زمانی که خواستههایمان برآورده نشود عقبنشینی نخواهیم کرد. تمام پاکستانیهای معترض باید آرام، متحد و پایدار بمانند تا خواستههای ما برآورده شود. این مبارزه برای بقای پاکستان و آزادی واقعی آن است.
خشونت در پایان یک راهپیمایی به رهبری بوشرا بیبی، همسر عمران خان، و علی امین گنداپور، دستیار کلیدی او، که صبح سهشنبه به اسلامآباد رسید، رخ داد. خبرنگاران رویترز شاهد بودند که برخی از راهپیمایان خودروها را تخریب کرده و یک کیوسک پلیس را به آتش کشیدند. آنها همچنین در دو نقطه مختلف به خبرنگاران حمله کردند و تعدادی از خبرنگاران از دو موسسه رسانهای این حملات را تایید کردند.