ماهواره تحقیقاتی جدید ایران به فضا پرتاب شد

ماهواره تحقیقاتی جدید ایران به فضا پرتاب شد

ماهواره تحقیقاتی
Email
Facebook
LinkedIn
Threads
Telegram
X

به گزارش خبرگزاری ماه آزادی، ایران به تازگی ماهواره تحقیقاتی جدیدی به فضا پرتاب شده است که در مدار زمین قرار گرفته است. این دومین ماهواره تحقیقاتی است که ایران در کمتر از یک سال گذشته از پرتاب آن خبر می‌دهد.

 

ماهواره تحقیقاتی چمران-۱

در روز شنبه ۲۴ شهریور ماهواره تحقیقاتی چمران-۱ به وسیله گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران (صاایران) با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکت‌های خصوصی دانش‌بنیان طراحی و ساخته شده است. این ماهواره حدود ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و ماموریت اصلی آن تست سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای اثبات فن‌آوری مانور مداری در ارتفاع و فاز است.

 

واکنش‌های جهانی به پرتاب ماهواره تحقیقاتی

این پرتاب در روزهایی صورت می‌گیرد که ایالات متحده و کشورهای اروپایی، ایران را به تحویل موشک‌های بالستیک به روسیه متهم می‌کنند که البته ایران نیز ای اتهامات را رد کرده است. این ماهواره تحقیقاتی در مدار ۵۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.

 

سابقه پرتاب‌ها و واکنش‌ها

ایران در زمستان گذشته یک ماهواره تحقیقاتی به نام ثریا را در مدار قرار داد. ثریا به مدار ۷۵۰ کیلومتری پرتاب شد که تاکنون بالاترین رکورد در این زمینه در ایران به شمار می‌رود. فرانسه، بریتانیا و آلمان در بیانیه‌ای مشترک اقدام ایران در پرتاب ماهواره تحقیقاتی ثریا را محکوم کردند و آن را در راستای برنامه تهدیدآمیز موشکی ایران دانستند.

 

فناوری‌های مورد استفاده و نگرانی‌ها

این سه کشور تاکید کردند به برداشتن گام‌های دیپلماتیک برای منع دست‌یابی ایران به سلاح اتمی متعهدند. در این بیانیه آمده است که ماهواره‌بر «قائم ۱۰۰» از فن‌آوری ضروری برای توسعه یک سامانه موشکی بالستیک دوربرد استفاده می‌کند که می‌تواند به ایران امکان پرتاب تسلیحات دوربردتر را نیز بدهد. ارتش آمریکا می‌گوید فن‌آوری مورد استفاده برای قرار دادن ماهواره‌ها در مدار می‌تواند به ایران اجازه پرتاب مهمات دوربرد یا حتی کلاهک‌های هسته‌ای را بدهد.

 

مواضع ایران و برنامه‌های موشکی

ایران گفته‌ها را مبنی بر این که فعالیت‌های فضایی‌اش پوششی برای توسعه موشک‌های بالستیک است، رد می‌کند و می‌گوید هرگز به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نبوده است. ایران که یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های موشکی خاورمیانه را به اجرا گذاشته، در سال‌های اخیر چندین بار با پرتاب‌های ناموفق ماهواره تحقیقاتی مواجه شده است.

 

برخورد بین‌المللی

در موارد قبلی نیز سه کشور اروپایی طرف برجام، پرتاب ماهواره‌بر از سوی ایران را محکوم کرده و آن را اقدامی ناسازگار با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اقدامی بی‌ثبات‌کننده‌ در منطقه عنوان کردند. دو سال پیش، کاخ سفید پرتاب ماهواره‌بر ذوالجناح را اقدامی «غیرمفید و بی‌ثبات‌کننده» خواند و اعلام کرد به استفاده از تحریم‌ها و سایر اقدامات برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر در برنامه موشکی ایران متعهد است.

آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *